10.11.08

ΣΛΟΥΓΚΙ, ΑΡΑΒΙΚΟ ΛΕΒΡΙΕ / SLOUGHI, ARABIAN GREYHOUND, ARABIAN SIGHTHOUND, SLOUGHI MOGHREBI ARABISCHER WINDHUND, LÉVRIER MAROCAIN.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Σλούγκι, Αραβικό Λεβριέ.
ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Μαρόκο.


ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΛΟΥΓΚΙ.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Το Σλούγκι ανήκει σε μια από τις πιο σπάνιες ράτσες σκύλων όρασης. Η καταγωγή του είναι από την Ανατολή αλλά βρίσκεται στην Β. Αφρική και ειδικά στο Μαρόκο μερικούς αιώνες. Εκεί το χρησιμοποιούσαν οι άραβες ευγενείς στο κυνήγι της γαζέλας, του αγριόχοιρου και του λαγού. Όταν τρέχει δίνει την εντύπωση ότι πετά πάνω από το έδαφος. Στον υπόλοιπο κόσμο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΛΟΥΓΚΙ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το Σλούγκι είναι ένα ψηλόλιγνο σκυλί που το ύψος του κυμαίνεται από 61 μέχρι 72 εκ. και το βάρος του από 20 μέχρι 27 κιλά. Το κεφάλι του είναι στενόμακρο με επίπεδο κρανίο και πλατύ στη βάση, η μουσούδα είναι σχετικά μυτερή και καταλήγει σε μεγάλα και μαύρα ρουθούνια και λεπτά χείλη. Τα μάτια είναι σκούρα και μεγάλα. Τα αυτιά ξεκινούν ψηλά, είναι τριγωνικά με στρογγυλεμένες άκρες, κοντά, κολλητά στα μάγουλα και ελαφρώς στραμμένα προς τον αυχένα. Έχει μακρύ λαιμό. Η ουρά είναι λεπτή, μακριά, φτάνει μέχρι τον αστράγαλο και παρουσιάζει έντονη καμπύλη στο εσωτερικό της. Το τρίχωμα είναι λείο, λεπτό, κοντό και μαλακό. Το σύνηθες χρώμα είναι της άμμου αλλά μπορεί να έχει επίσης χρώμα κοκκινωπό ή μαύρο με κηλίδες, μπορεί επίσης να έχει μαύρη μάσκα.


Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΣΛΟΥΓΚΙ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Είναι περήφανο και αγέρωχο, και ίσως το πιο έξυπνο λεβριέ. Είναι επιφυλακτικό και ίσως επιθετικό με τους ξένους αφού βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση, αλλά με τον ιδιοκτήτη είναι τρυφερό και δένεται μαζί του. Είναι μαχητικό και γεμάτο ενέργεια σκυλί και η εκπαίδευση πρέπει να είναι προσεχτική, γι’ αυτό ο ιδιοκτήτης καλό είναι να είναι έμπειρος. Είναι όμως πιστός φύλακας και σύντροφος αρκεί να του δείχνετε την αγάπη σας και ότι αποδέχεστε την συμπεριφορά του. Είναι σκυλί που μπορεί να κοιμάται έξω από το σπίτι. Έχει ανάγκη καθημερινής βόλτας και έντονης άσκησης και μέτριας ποσότητας φαγητού. Επειδή με την πάροδο των αιώνων δεν έχει υποστεί πολλές μεταβολές θεωρείται υγιές σκυλί και είναι από τα λίγα σκυλιά που έχει άριστη υγεία και στα γηρατειά του.